25/01/2009

The show must go on II

Velofollies
Vrijdag was ik van plan om naar Velofollies te gaan. Vorig jaar was ik er niet geraakt. Dus ik wou zeker eens kunnen langs gaan dit weekend. Vrijdag bleek de enige dag dat ik het zou lukken om er een bezoekje te brengen.
Om 16 u. stond de ploegvoorstelling van Quickstep-Innergetic op het programma. Iedereen denkt dan logischerwijs aan Tom Boonen. En hij is er inderdaad nog steeds bij. Het duurde trouwens wat langer vooraleer de voorstelling kon beginnen omdat hij in een andere zaal nog een signeersessie had.
Ploegmanager Patrick Lefevere heeft opnieuw een schitterend team bij elkaar gekregen. Hij mocht dan ook zelf zijn renners één voor één voorstellen. De eerste die aan de beurt kwamen, waren de renners die aan het werk zijn in Australië in de Tour Down Under. Niet zonder trots kon de manager melden dat hun nieuwe aanwinst sinds september vorig jaar Allan Davis er opnieuw een ritzege geboekt had en kans had op de eindoverwinning. Uiteindelijk won hij vier ritten en uiteindelijk ook de eindzege.
Zelf ben ik ook wel blij voor Allan. Vorig jaar in deze periode zag het er voor hem nog heel slecht uit. Hij bleek ongewild verwikkeld in het dopingschandaal van dokter Fuentes (waarvan hij uiteindelijk werd vrijgepleit) maar daardoor had hij geen ploeg meer. Gelukkig kon en mocht hij de zesdaagse van Hasselt rijden. Daar leerde ik hem trouwens ook beter kennen. Hij fietste er zich in de kijker en kreeg een kans bij Mitsubishi-Jartazi van Jef Braeckeveldt. Uiteindelijk stapte hij in september over naar Quickstep en dat zou wel eens een goede beslissing kunnen geweest zijn. 2009 is dus veelbelovender begonnen dan 2008 voor hem. Geloof me: van deze klein-van-gestalte-zijnde Australiër zullen we nog heel veel horen. Go for it Allan!
Enkele belangrijke pionnen verlieten de ploeg (zoals onder andere Bettini die stopte, Garate, Steegmans). Die werden door enkele nieuwe jongens vervangen. Eén van de belangrijkste namen is hierbij Sylvain Chavanel, die overkwam van Cofidis. Hij bracht meteen collega-renner en oud-Quickstep gediende Kevin Van Impe terug mee naar de stal.
Toch zullen de ogen van het Vlaamse publiek op de twee kopmannen: Tom Boonen en Stijn Devolder gericht zijn. Ze zagen er allebei scherp en gemotiveerd uit. De één om met de pedalen de laatste negatieve berichten van wederwoord te dienen, de ander om te bevestigen dat hij zijn plaats als kopman zeker waard is.
Tot slot nog dit. Het wordt belangrijk om de site van de ploeg te volgen. Niet alleen werd de website vernieuwd met tal van wedstrijden waarin allerlei zaken te winnen zullen zijn. Je zal er ook de unieke foto's van de renners kunnen bewonderen die op het eind van het seizoen zullen verkocht worden. Het geld van deze verkoop gaat naar de ouders van Zita Deweghe. Zij zijn zelf doof en hun dochtertje is dat ook. Nu willen ze haar de kans geven om haar toch te laten horen via een CI of volledig Cochleair Implantaat. Zo een operatie kost echter veel geld. Het Quickstep-team wil hierbij zijn steentje bijdragen. De prachtige foto's zijn van de hand van de bekende fotograaf Henk Van Cauwenbergh. Naast de website zullen de foto's ook te bekijken zijn live op de koersen. Ga ze bekijken en help door op het eind van het seizoen één van deze kunstzinnige foto's te kopen.
Volg het op http://www.qsi-cycling.com/.
Wie durft nu nog beweren dat wielrenners geen hart hebben?

Geen opmerkingen: