28/11/2007

De Zesdaagse van Gent deel 2

Zondag was de finaledag op de Gentse zesdaagse. En jawel, de heren Keisse en Bartko wisten in de finale ploegkoers toch nog de eindwinst naar hun hand te zetten.
Zaterdag ben ik er samen met een goede vriendin naar toe geweest. Ik had enkele vipkaarten op de kop weten te tikken. We hadden ook afgesproken met mijn beste vriendin en haar vriend die er ook zouden zijn.
De toekomst zesdaagse was nog bezig. Ik keek er naar uit om Brian Ligneel met Kieran De Fauw aan het werk te zien, net als Tosh Van der Sande met Davy Tuytens. Tot mijn grote ontgoocheling bleek Brian op vrijdag een zware smak gemaakt te hebben en zijn sleutelbeek was gebroken. Bij deze wensen we hem een voorspoedig herstel en kijken uit naar zijn deelname volgend jaar. Tosh (amper 17) is zowat de revelatie van de toekomst zesdaagse. Tot voor zaterdag stond hij met zijn ploegmakker Tuytens aan de leiding. Helaas konden twee buitenlandse teams hen nog voorbijsteken waardoor ze op de derde plaats geëindigd zijn. Maar ze sleepten wel de groene puntentrui in de wacht. Proficiat Toshke, je hebt zeker nog een gouden toekomst op de piste.
En dan waren de 'grote' jongens aan de beurt. We konden zoals al gezegd heel wat landgenoten verwelkomen. En ze hebben het er allesbehalve slecht van af gebracht. Kenny Deketele is vierdes geworden samen met zijn Italiaanse ploegmaat Marco Villa. En ook Nicky Cockuyt wist regelmatig mooie dingen te tonen aan het talrijk opgekomen publiek. Tim Mertens verraste vriend en vijand samen met zijn Duitse ploegmakker. Enkel Steve Schets presteerde minder maar die voelde zich blijkbaar niet zo super.
Hopelijk herpakt hij zich voor de wereldbekerwedstrijden in Sydney en Bejing. Want dat zijn de volgende grote opdrachten voor hem en de ploegmaats bij de nationale selectie: Ingmar De Poortere, Kenny De Ketele, Tim Mertens en Stijn Steels (inderdaad neef van). Iljo Keisse komt er enkel bij voor de wedstrijd in Bejing.
We volgen hun prestaties op deze belangrijke ontmoetingen met argusogen op de website van wielerbond vlaanderen:
www.wielerbondvlaanderen.be of op de persoonlijke site van Stijn Steels: www.stijnsteels.tk.

Geen opmerkingen: