28/09/2007

Dames Volley en Basket blinken uit op EK

Momenteel zijn er twee Europese kampioenschappen voor dames aan de gang: volleybal en basketbal. En op beide kampioenschappen hebben we een ploeg die onze nationale eer verdedigt. Dit gebeurt respectievelijk op eigen bodem (Hasselt en Charleroi) en in Italië. En ze doen het met verve. Beide teams hebben de tweede ronde gehaald.
Voor de volleybal dames zit het EK er in eigen land wel al op. Maar voor dit zeer jonge team (gemiddelde leeftijd 20-21 jaar) zonder een klepper als Virginie De Carne hebben ze het schitterend gedaan. In de eerste ronde konden ze een set halen tegen Nederland (één van de topfavorieten), wonnen ze overtuigend tegen Slovakije en moesten nipt de duimen leggen tegen Servië. In de tweede ronde hadden ze opnieuw topploegen te bekampen. Daar konden ze Tsjechië kloppen met 3-1 cijfers. Tegen titelverdediger Polen bleken ze kansloos maar gingen zeker niet roemloos onder als je de setstanden bekijkt. En gisteren, donderdag, sloten ze hun EK af met winst tegen Bulgarije. Zo wisten de dames zich ook rechtstreeks te plaatsen voor het EK volgend jaar in Polen.
De Belgian Cats (basketbal dus) hebben tot nu toe een perfect parcours afgelegd. Ze wisten alle wedstrijden van hun eerste ronde winnend af te sluiten waardoor ze als groepsleider doorgaan naar de tweede ronde. Daar staan de dames opnieuw Duitsland en Litouwen te wachten maar ook nog Tsjechië, Letland en Turkije. Het wordt allicht een zware klus om de halve finales te halen, maar in sport weet je nooit. En zeker met een klassebak als An Wauters in de rangen zullen de andere Cats zich ook ten volle geven.Vanavond staan ze al tegenover Turkije. Je kan hun prestaties verder volgen op:
sporza.be.
De officiële sites:
- Vlaanderen:
Vlaamse Volleybalbond en Vlaamse Basketliga
- Nationaal: Belgische Basketbalbond

Geen opmerkingen: