22/05/2007

West-Vlaams muziekfestival?!

We zijn er met het Bevers Harmonieorkest blijkbaar niet in geslaagd om bij de top 3 van alle West-Vlaamse ensembles te geraken. Nu ja zo'n festival met verschillende soorten instrumentale ensembles is ook wel wat appelen met peren vergelijken. Hoe moet je nu een gitaarensemble tegenover een fanfare, brass band, big band en/of een harmonie beoordelen? De bezettingen zijn vrijwel anders evenals het repertoire dat er voor geschreven wordt.
Maar goed. Er konden er maar drie door naar volgend jaar. We behoren toch tot de 15 die op een provinciale subsidie mogen blijven rekenen. Het hoofddoel ligt toch bij het Open Nederlands Kampioenschap in Kerkrade eind november.
We konden op het provinciaal muziekfestival de werken eens uitproberen die we op 24 november moeten spelen. Al bij al viel het nog mee. We moeten er wel nog aan werken maar op een half jaar moet dit wel lukken.
Ondertussen werken we tijdens de repetities ook keihard aan het programma voor het nieuwjaarsconcert 2008. En tot onze vreugde staat Santorini van de Griekse componist Yanni op het programma. Dit is een 'nummer' dat jaren geleden grijs werd gedraaid en heel wat 'ambiance' in het lokaal met zich meebracht. Nu zullen we dit zelf live kunnen uitvoeren.
Ik kijk er alvast naar uit. Evenals volgend jaar begin juli wanneer we opnieuw Valencia trekken. In het kader hiervan organiseren we eind juni, op 23 juni meer bepaald een Spaanse avond.
Wil je meer weten: surf dan naar
www.beversharmonieorkest.be.

Geen opmerkingen: