11/08/2008

Olympische Spelen 2008 - Peking

Vrijdag op de speciale dag 8/8/8 zijn de Olympische Spelen in Peking begonnen. Dat het gros van de medailles naar China, USA en Rusland zullen gaan, kunnen we nu al voorspellen. Wie kan nu op tegen dergelijke grote naties? Zeker ons klein landje niet met een 96-tal atleten die ons nationale eer zullen verdedigen. En er zitten dan al twee ploegsporten met het voetbal en hockey tussen.
Nu zijn onze landgenoten toch al goed bezig. OK, tot nu toe nog geen medailles al stond Dirk Vantichelt in het judo er zeer dicht bij. Met het kleinste verschil moest hij tevreden zijn met een vijfde plek.
Toch zijn de prestaties vrij goed: in en op het water zijn er al een aantal halve finales versierd. Elise Matthysens eindigde uiteindelijk op een dertiende plaats. Voor de roeiers moeten we nu afwachten of ze al dan niet een finale kunnen halen. Tim Maeyens ging toch vrij vlot naar zijn halve finale. Bart Poelvoorde en Christophe Raes moesten het via de herkansingen doen en slaagden perfect in hun opzet: halve finale halen.
Van de wielrenners zagen we nog niet zo veel. Mario Aerts toonde zich toch mooi met een achtste plaats. Lieselotte Decroix moest in verschillende weersomstandigheden en als enigste landgenote de eer verdedigen bij de dames op de weg. Ze werd uiteindelijk 44ste.
In het eventing zou Karin De Doncker ook nog wel iets kunnen betekenen. Na de dressuur stond ze tweede maar door een te sterke tijdslimiet bij de crosscountry zakte ze enkele plaatsen. Nu staat nog wel de jumping op het programma en als ze daar zeer sterk kan in presteren en minder strafpunten pakken dan haar concurrenten, zit er toch nog misschien een medaille in.
Bij het beach volley staan ook de twee Liesbet(h)s sterk te spelen al hebben ze hun beide wedstrijden verloren. Tegen de Chinezen hadden ze een kans om de match in hun voordeel te beslechten. We hopen voor hen dat ze tegen de Zwitsers wel kunnen winnen.
Onze hockeyers komen straks voor het eerst aan bod en na deze wedstrijd kunnen we ook al een oordeel vormen, al nemen ze het tegen een van de grootste kanshebbers op de eindwinst.
Verder kunnen we nog niet zo veel vertellen. Pas als het zwemmen voorbij is, komen de atleten in de atletiekpiste in actie.
We blijven dus met argusogen de spelen van onze Olympische atleten volgen. Je kan dit ook op volgende site van het
BOIC.
Maar natuurlijk volgen we enkele internationale grootheden. In het zwemmen zijn zeker alle ogen op Phelps gericht. Iedereen wil natuurlijk zien of hij zijn doel, 8 gouden medailles, kan bereiken. Hij is alvast goed op weg. Momenteel heeft hij er al twee binnen en heeft zich al naar een volgende halve finale gezwommen.
En verder... ;-) wordt het vooral bij de wedstrijden in de zwembaden (heb naast het zwemmen ook al het duiken gevolgd) genieten van die mooie gespierde mannenlichamen. Tjah, een vrouw mag ook al eens iets hebben, nietwaar?:p

1 opmerking:

medium4you zei

Goedendag,

De redactie van Medium4You heeft uw weblog bezocht en van zijn kwaliteit en originaliteit genoten.

Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “Olympische Spelen 2008 - Peking” dat wij heel interessant vinden.

Een officieel partnerschip is gelanceerd tussen Medium4You en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (B.O.I.C.) voor de Olympische Spelen in China.

Medium4You is een actualiteiten site waar ook sport aan bod komt, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen.
Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele
vragen die u zou hebben te antwoorden.

Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

Met vriendelijke groet,

Het redactieteam van Medium4You

redacteurs@medium4you.be